
Hoeveelheden zijn moeilijk te geven omdat het afhankelijk is van het aantal hapjes wat je wilt maken.
Plakjes (roomboter) bladerdeeg
achterham
jong belegen kaas
plakjes gerookte zalm
boursin met kruiden en knoflook (of ander merk)
rundersaucijsjes
los geklopte eidooier
Bakpapier of bakmatje
Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen.
Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4.
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Voor de saucijzenbroodjes:
Op elk plakje bladerdeeg 1/3 deel van een saucijs leggen. Bladerdeeg oprollen en in 3 stukken verdelen. Bestrijken met eidooier.
Voor de ham-kaas-hapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Blokje kaas in stukje ham verpakken. Midden op stukje bladerdeeg leggen. Punten naar elkaar vouwen.
Bestrijken met eidooier.
Voor de zalm-boursinhapjes:
Bladerdeeg in vieren snijden. Bolletje boursin in stukje zalm rollen. Midden op stukje bladerdeeg leggen en als driehoekje naar elkaar vouwen. Bestrijken met eidooier.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
In het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten bakken.
tot de hapjes mooi goudbruin zijn.
Wil je de hapjes invriezen bak ze dan niet te bruin. Nog bevroren in een voorverwarmde oven plm. 10 minuten bakken op 200 graden.
pwiggers 19-12-2017
Dank je wel Margrit. Ze zijn heerlijk en inderdaad weer eens iets anders. Zo fijn dat je ze tevoren kunt maken en daarna lekker vers uit de oven opdienen. Succes ermee. Groetjes, Petra
rmdelvoie 18-12-2017
Petra ik heb deze hapjes meegenomen om ze eind deze week te maken. Is weer eens wat anders als de gebruikelijke saucijzenhapjes. Laat je wel iets weten na de borrelavond. Bedankt alvast ... groetjes, Margrit
pwiggers 24-10-2016
Caro ik gebruikte in deze hapjes rundersaucijsjes die zijn smaller dan de gewonen saucijzen. Chipolataworstjes zijn er ook lekker in. Bedankt voor je reactie.
Robincas30 22-10-2016
Ik heb deze hapjes meegenomen, lekker hoor! Gebruik je dikke sausijzen of van die chipolataworstjes? Groetjes Caro
zoetmusje 13-09-2013
lekker al die verschillende hapjes
en ook om in te vriezen.
wil ik zeker doen.
heel bedankt voor het recept.