
300 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter
2 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel melk
Garnering:
plm. 50 gram gepelde amandelen
1 eidooier
Eventueel keukenmachine (kan ook met de handen) - bakpapier of bakmatje
Dikke speculaas gaat er altijd in. Deze is heel veel lekkerder dan uit de winkel en zo klaar.
Oven voorverwarmen tot 150 graden.
Kneed alle ingrediƫnten door elkaar.
ls het deeg te droog is eventueel nog een klein scheutje melk toevoegen.
ls het deeg plakt nog wat bloem erbij. (Er mag niets meer aan je handen of aan de keukenmachine kleven).
Het deeg uitrollen tot een lap van plm. 1 cm. dikte.
Amandelen erover verdelen.
Eidooier los kloppen.
Deeg bestrijken met eidooier.In het midden van de voorverwarmde oven plm. 1 uur bakken.
Als het deeg is afgekoeld in stukken verdelen en smikkelen maar.
Altijd lekker!
Aangepast recept uit een heel oud boek
Nelly5744 25-02-2015
Verrassend! Dank je wel!
scandinavel 04-12-2012
Echt heel, heel, heel erg lekker! Ik ga hem maken voor morgen, want een dag van tevoren gemaakt is het nog lekkerder!
tholen81 13-11-2011
nou net geprobeert en hij is geweldig! echt een aanrader
praline1 25-11-2009
Hoi, ik neem je recept mee. lijkt me lekker. Dank je wel.
praline1 25-11-2009
Hoi, ik neem je recept mee. lijkt me lekker. Dank je wel.