KIBBELING VAN WILD ZEEFOREL MET GROENE MAYONAISE

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007
  • KIBBELING VAN WILD ZEEFOREL MET GROENE MAYONAISE

    KIBBELING VAN WILD ZEEFOREL MET GROENE MAYONAISE

    KIBBELING VAN WILD ZEEFOREL MET GROENE MAYONAISE

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 forelfilets met vel
250 ml pils
5 takjes peterselie
1 takje kervel
1 takje dragon
200 ml mayonaise(basis mayonaise op smaak maakt, in dien gebruikt)
1 teentje knoflook
10 sprieten bieslook
2 eieren
1 theelepel kerriepoeder
250 gram bloem (+ extra bloem voor de vis)
zout
peper
olie om te frituren
1 citroen
keukenpapier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

GROENE MAYONAISE:
Hak de peterselie, kervel en dragon grof en pureer ze met de mayonaise, net zolang tot deze groen ziet.
KIBBELING
1. Pel de knoflook. Hak de knoflook en de bieslook fijn.
2. Meng in een kom de knoflook, bieslook en kerriepoeder met de bloem. Schenk al roerend het bier door de bloem en voeg de eidooiers toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
4. Snijd de forelfilets in kleinere stukken, bestrooi met zout en haal ze door de bloem. Klop de overtollige bloem van de filets en haal ze door het bierbeslag.
5. Frituur de forelfilets in ca. 2-3 minuten goudbruin in de hete olie. Zodra de stukjes vis gaar zijn, draaien ze zich vanzelf om.
6. Haal de forelkibbeling uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

Serveer met partjes citroen en groene mayonaise en patat met een frisse salade.

Laatste reacties

marimar1 avatar
marimar1 10-02-2008

Hi Deon, Lijkt me heerlijk. Ga ik uitproberen. Neem ''m mee. Bedankt. Groetjes, Mari Mar

annieov avatar
annieov 11-12-2007

Hoi Deon, Dit lijkt me echt lekker! Ga ik ook proberen. Groetjess

alidada avatar
alidada 11-12-2007

Hoi Deon, Ik heb heel veel Fish and Chips gegeten in Engeland maar nog nooit van Forel! Ik zelf maak het zelf eigenlijk zelden maar dit ga ik eens proberen (als de forel niet te duur is!) en met die groene mayonaise lijkt me het heel apart, in Engeland eten ze er vaak Mushy peas bij dat is dus ook groen! En ik vind het lekker.(maak het nooit zelf, ga het toch ook eens doen.) Groetjes,Louise

will_s avatar
will_s 11-12-2007

Hoi Deon. Bedankt dat je me attend maakte op dit lekker recept. Ik hou erg veel van vis ! Zojuist had ik het recept in het kookboek van mijn vegetarische pagina gezet. Heb het toch even erafgehaald. Was een foutje dus :-) Groetjes Willeke.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten