Tartaar van rund met brunoise van oesters

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007
  • Tartaar van rund met brunoise van oesters

    Tartaar van rund met brunoise van oesters

    Tartaar van rund met brunoise van oesters

Verrukkelijk voorgerecht van topkok Lucas Rive van restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten voor rundertartaar:
160 gram fijngesneden rundvlees (mag ook in de keukenmachine)
1 eetl. kappertjes, grof gehakt
1 eetl. augurken, brunoise
1 eetl. sjalotten, fijn gesnipperd
1 eetl. bieslook, fijn gesneden
3 stuks eidooier
zout + peper naar smaak
2 stuks ansjovisfilet, fijn gehakt
Worcestershire saus naar smaak
Tabasco naar smaak

Ingrediënten oestercrème:
2 dl slagroom
2 platte oesters + vocht
peper en zout (pas op met zout, oesters zijn zilt van smaak)
scheutje Chinese oestersaus

Overige ingrediënten:
8 stuks platte Zeeland oesters, grof gesneden, 20 g Aquitaine kaviaar (= kweekkaviaar of Sevruga kan natuurlijk ook)
een paar blaadjes gewassen winterpostelein

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rundertartaar:
alle ingrediënten mengen en op smaak brengen

Oestercrème:
oesters + vocht met behulp van een staafmixer in de room fijn draaien, door een bolzeef zeven en op smaak brengen met de oestersaus en eventueel peper en zout.

Bron

Uit de keuken van Lucas Rive

Serveertip

Verdeel de tartaar met behulp van een rechthoekige steker (en andere vorm kan natuurlijk ook) over 4 koude borden. Verdeel hierover de oester brunoise (zonder het vocht van de oester), kaviaar en wat winterpostelein. Verdeel hierbij wat van de oestercrème.

Let op dat de tartaar niet ijskoud is, maar enigszins op kamertemperatuur!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

loukes avatar
loukes 20-12-2007

Evt. de winter-postelein vervangen door raapstelen. Net zo''n heerlijk ouderwetse groente die bijna "vergeten" is........

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten