schuimtaart met citrusfruit

  • Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2007
  • schuimtaart met citrusfruit

    Schuimtaart met citrusfruit

    Schuimtaart met citrusfruit

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 g boter 1 sinaasappel 1 pakje amandel botertongen (koekjes 175 g) 1 1/2 citroen 2 limoenen 3 eieren 1 blikje gecondenseerde melk (397 g) 100 g suiker 1 gele grapefruit 1 rode grapefruit
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Boter smelten. Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen. Koekjes fijn malen. Boter en sinaasappelrasp erdoor mengen. In taartvorm deeg verdelen, goed aandrukken. Citroenen en limoenen uitpersen. Eieren splitsen. Dooiers in ca. 5 minuten licht en schuimig mixen. Beetje bij beetje citroensap, limoensap en gecondenseerde melk toevoegen en kloppen tot gebonden massa ontstaat. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen tot stijve pieken. Helft van suiker toevoegen en eiwitmengsel nog 3 minuten kloppen tot het stevig en glanzend is. Rest van suiker er doorheen spatelen. Dooiermengsel over taartbodem uitstrijken. Eiwitschuim in pieken over bovenzijde taart verdelen. Taart in midden van oven 15-20 minuten bakken tot bovenzijde van eiwitschuim stevig en lichtgekleurd is. Taart ca. 2 uur laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast laten opstijven

Bereidingswijze

Sinaasappel en grapefruits pellen. Partjes tussen vliezen uit snijden en in kom doen. Taart uit koelkast nemen en naast citrusfruit op buffet zetten. Taart in 8 punten snijden, uit vorm lichten en op bordjes met citrusfruit garneren.

Bron

ah

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten