1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Appelflap
  5. Appelflappen, maar dan een beetje anders.

Appelflappen, maar dan een beetje anders.

  •  , Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-12-2007

Ingrediënten


Appels ( ik gebruik Elstar )
klont boter
suiker
1 geklutst ei
kaneel
rozijnen ( in wat amaretto geweekt.)
amaretto
bladerdeeg



Appelflappen, maar dan een beetje anders.
Appelflappen, maar dan een beetje anders.
Appelflappen, maar dan een beetje anders.
Appelflappen, maar dan een beetje anders.

Echt een lekkere appelflap !
Ik maak ze regelmatig als ik visite krijg.
En steeds gaat het recept mee.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Maak de appels schoon, haal de pitten eruit en snijd ze in niet al te grote stukjes.
Sauteer de appels met boter in een pan,
Doe de rozijnen er bij bestrooi het mengsel met suiker en wat kaneel even goed omroeren en laat het afkoelen.
Verdeel het over bladerdeeg-lapjes.
Voew ze in een puntje.
Sluit de kantjes goed.
Bestrijk met het ei.
Bak een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer ze lauwwarm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top