Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. reebiefstuk in bladerdeeg

reebiefstuk in bladerdeeg

Door: mar72

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2007

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes a 125 gr
60 gr boter of margarine
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 bakje champignons
2 sjalotjes
3 el Madeira
1 el slagroom of koksroom
2 takjes peterselie
50 gr roompaté
3 eierdooiers
2 el bloem



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Biefstukjes inwrijven met peper en zout. In een Koekenpan 50 gram boter verhitten en het vlees in ca. 1 minuut rondom bruin bakken. Uit de pan nemen en laten afkoelen. Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien.
Bakplaat invetten met de rest van de boter. Champignons wassen en fijnsnijden. Sjalotjes pellen en fijnhakken.
In de bakboter de champignons en de sjalotjes 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is.
Madeira en slagroom toevoegen. Op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken. Pan van het vuur nemen.
Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren. In een kom 2 eierdooiers en de paté tot een papje mengen en door het champignon sjalotten mengsel roeren. Aanrecht bestuiven met bloem. Vier plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen en op elk plakje deeg een stukje vlees leggen. Champignonmengsel erover verdelen.
Afdekken met een ander plakje bladerdeeg. Rondom het vlees het deeg met een beetje koud water aan elkaar drukken.
Bladerdeeg zo bijsnijden dat het rondjes worden. Bovenkant met losgeklopt laatste eierdooier bestrijken.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 graden en de bladerdeeg pakjes op de bakplaat leggen in het midden van de oven.
De pakketjes in ca 20 minuten goudbruin bakken.

Serveertip

Lekker met haricots verts en krieltjes



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top