Boerenkoolsoep

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Boerenkoolsoep

    Boerenkoolsoep

    Boerenkoolsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak diepvries boerenkool
500 gram aardappels (kruimig)
1 ui
2 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1.25 liter tuinkruidenbouillon
50 gram chorizo (plakken ca. 1/2 cm dik)
100 gram serranoham (plakken ca. 1/2 cm dik)
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de boerenkool ontdooien.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit 2 1/2 eetlepel olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze ca. 3 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Kook de soep ca. 20 minuten.
Stamp de aardappels in de soep met een pureestamper fijn (of druk de aarappelblokjes door een zeef en roer het door de soep).
Voeg de boerenkool toe en kook het ca. 10 minuten met de soep mee. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd intussen de chorizo en ham in reepjes.
Verhit de rest van de olie, bak de chorizo en ham ca. 2 minuten en roer het door de soep.
Schep de soep in kommen of diepe borden en serveer het brood erbij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar72 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten