Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten

Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten

Door: chaootje

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2007

Ingrediënten 8 personen


8 parelhoen suprême, op kamertemperatuur
peper, zout
4 el olijfolie traditioneel (C1000)
1 zakje blanke hazelnoten à 75 (C1000), grof­gehakt
1,5 dl droge witte wijn
1 flesje Blue Band Finesse voor koken à 250 ml
1 bakje groene aspergetips à 200 g
2 el verse peterselie, fijngehakt
extra nodig: aluminiumfolie, grillpan


Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten
Parelhoen met aspergetips en geroosterde hazelnoten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep de parelhoen droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 2-3 el olie in 2 grote Koekenpannen en bak de parelhoen in ± 20 min. goudbruin en gaar.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen. Neem de parelhoen uit de pan en laat het vlees rusten in aluminiumfolie. Schenk de wijn in een van de koekenpannen en roer de aanbaksels los. Schenk de finesse erbij en breng aan de kook. Laat de saus 2-3 min. zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg peper en zout naar smaak toe en houd de saus warm op laag vuur.
Verhit een grillpan. Schep de aspergetips met de rest van de olie in een kom om, zodat ze met een dun laagje olie zijn bedekt. Rooster de aspergetips in 2 porties in de grillpan in 3-4 min. knapperig gaar. Snijd van elke parelhoen suprême schuin een aantal dunne plakken. Verdeel de aspergetips over de borden en leg er de parelhoen op. Roer de peterselie door de saus en schep over de
parelhoen. Bestrooi de borden met de geroosterde hazelnoten.

Serveertip

Variatietip: De kant-en-klare porc roast met kerstpepers past ook heel goed in dit menu. De slager van C1000 heeft het vlees al helemaal ovenklaar gemaakt. Het enige dat u hoeft te doen is het vlees in de oven te schuiven en het volgens de aanwijzigen op de verpakking af te braden. Kidstip! Ook kinderen zijn dol op de zachte en malse parelhoensmaak. Vervang de roomsaus eventueel door een dipsaus van yoghurt en mayonaise met een snufje kerriepoeder en een scheutje diksap.

Bron

Www.c1000.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top