Ossenstaartsoep met asperges

  • Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g witte asperges
zout
1 pakje Engelse
ossenstaartsoep (Honig)
1 pot runderfond (Lacroix)
2 el fijngesneden knoflookstengels
1 voorgebakken stokbrood
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de asperges van het kopje naar beneden en breek of snijd het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf. Snijd de asperges in stukjes van ± 4 cm. Kook de asperges in 15-20 min. in water met zout net gaar en giet ze af. Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang 4 dl van het water door de fond. Voeg zodra de soep kookt de knoflookstengels toe en laat de soep op een laag vuur 5 min. zachtjes koken. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Warm de asperges kort in de soep mee en schep de soep in de borden. Serveer met het in sneetjes gesneden stokbrood.

Bron

www.c1000.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten