Baka bana

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Baka bana

    Baka bana

    Baka bana

Lekkuh Lekkuh

Deel dit recept

Ingrediënten
2 rijpe bakbananen
(veel) zonnebloem olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de bananen. Dat gaat het beste door in de lengte een inkeping te maken en daarna de schil ietsjes los te wrikken. Je kunt het dan zó eraf trekken. Snij de banaan eerst in de breedte in 2 helften en snij dan in de lengte in plakken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes banaan bruin en gaar. Op een keukenpapiertje laten uitlekken.

Serveertip

De banaan met stroop besmeren of met bruine suiker bestrooien. Ook lekker is de banaan even met wat likeur, cognac of advocaat bestrijken.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dartajan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten