Lamsrack met rodewijn-tijmjus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Lamsrack met rodewijn-tijmjus

    Lamsrack met rodewijn-tijmjus

    Lamsrack met rodewijn-tijmjus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 lamsracks à 4 ribbetjes (à la maison)
(vers­gemalen) peper, zout
2 el olijfolie traditioneel (C1000)
1/2 pot lamsfond à 400 ml (Lacroix)
2 dl rode wijn
1 el grove mosterd
1 el verse tijmblaadjes
extra nodig: braadslede of ovenvaste braadpan, aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dep de lamsracks droog met keukenpapier en wrijf het vlees aan beide kanten in met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadslede en bak de lamsracks aan beide kanten bruin aan. Zet de braadslede in een voorverwarmde oven (200ºC) en bak het vlees in ± 6 min. mooi rosé vanbinnen. Verpak de lamsracks in aluminiumfolie en zet de braadslede op het vuur. Voeg de lamsfond toe, breng aan de kook en roer de aanbaksels los. Voeg de rode wijn, de mosterd en de tijm toe en laat de wijnjus op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de lamsracks tussen de ribbetjes door in koteletjes en
serveer ze met de rodewijn-tijmjus.

Bron

www.c1000.nl

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar
chaootje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten