1. Home
  2. Recepten
  3. Mini-paprikasoepje met basilicumroom

Mini-paprikasoepje met basilicumroom

Door: chaootje

  •  , Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-12-2007

Ingrediënten 4 personen


1 el mediterrane roerbakolie (C1000)
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, in stukjes
1 blik tomatenroomsoep (Menzi)
versgemalen peper
1 dl slagroom
2 el basilicum, fijngehakt
4 toefjes basilicum
4 kaassticks (Get Fresh)
extra nodig: cappuccinokoppen


Mini-paprikasoepje met basilicumroom
Mini-paprikasoepje met basilicumroom

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de knoflook en de
paprika op een halfhoog vuur al omscheppend 3 min. Voeg 1 dl water toe, breng alles aan de kook en laat het op een laag vuur 15 min. koken. Voeg de roomsoep toe en warm 5 min. door. Pureer de soep met een staafmixer of in een Keukenmachine of blender, en schenk deze door een zeef terug in de pan. Breng op smaak met peper. Klop de slagroom stijf en spatel de basilicum erdoor. Schep de soep in voorverwarmde cappuccinokoppen en schep de room erop. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de kaassticks.

Bron

Www.c1000.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top