Draadjesvlees van Oma

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-12-2007
  • Draadjesvlees van Oma

    Draadjesvlees van Oma

    Draadjesvlees van Oma

  • Draadjesvlees van Oma

    Draadjesvlees van Oma

    Draadjesvlees van Oma

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram sukadelapjes of riblappen
scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
1 ui
mosterd
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
peper
zout
appelstroop
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin - bier gebruiken. Voeg de ui - in stukken gesneden - het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.

Bron

Overgehouden van thuis.

Serveertip

Gewoon met aardappels of met puree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

joandavis avatar
joandavis 14-02-2020

Any student in need of Psychology Help Writing Services and Psychology Writing Services order with our custom writing company is assured of receiving excellent Custom Psychology Writing Services that is 100% unique. https://www.meldaresearch.com/psychology-writing-services/

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 20-04-2015

De meningen waren verdeeld. Zelf vond ik het erg lekker, ik ben dol op stoofpotjes, maar mijn man en kinderen waren minder enthousiast. Gemiddelde cijfer een 5,5.

Ernst2011 avatar
Ernst2011 05-04-2015

Al een aantal keren gemaakt, even opstarten verder weinig omkijken naar. Inderdaad de 2e dag nog lekkerder en de kinderen vinden het ook heeeerlijk.

laurita87 avatar
laurita87 18-12-2014

Fantastisch recept! Vorige week gemaakt met rode wijn, heb het nu in de slowcooker zitten met bokbier. Benieuwd of dat net zo'n succes is :)

aike1989 avatar
aike1989 27-10-2014

Lijkt me heerlijk, heb het nu opstaan in de slowcooker.. maar hoeveel ml water gebruikt u?

dartajan avatar
dartajan 15-10-2014

Voor alle lieve mensen die mijn Oma's recept hebben bewaard en ook de mensen die dit een fantastisch recept vonden, bedankt. helaas is mijn oma er allang niet meer, maar misschien maakt ze dit wel voor alle mensen in de hemel.

Fenixs avatar
Fenixs 11-02-2014

vandaag gemaakt in de slow cooker. 1 kilo sukadelappen, in plaats van rode wijn een flesje donker bier en een scheutje balsamico en een extra uitje. 5 uur op hoge stand, en het resultaat was ronduit verrukkelijk!. Dit wordt een blijvertje. Dank je wel voor het delen :-)

adeline43 avatar
adeline43 05-01-2014

Ik neem je recept mee,wij houden ervan!

arverhees avatar
arverhees 05-01-2014

Gemaakt en was echt heerlijk! Een leuke aanvulling bij het stampotbuffet. Iedereen vond het lekker. Bedankt voor het recept.

arverhees avatar
arverhees 04-11-2013

Lijkt me lekker voor bij het stampotbuffet dat we gaan maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten