1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. pittige cranberrycompote

pittige cranberrycompote

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-12-2007

Ingrediënten 6 personen


2 eetl rozijnen of sultana's
1 zak cranberry's
125 gr suiker
1 dl. port
3 tot 4 eetl. witte wijnazijn
1dl. water
4 eetl sinaasappelmarmelade
1 theel. kaneel
mesp. chilipoeder
flinke mespunt ketoembar
e.v.t. flinke mesp. mosterdpoeder.


Verder heb je nodig


Steelpan
zeef


Lekker in combinatie met kip, varkensvlees of wild

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de rozijnen en was de cranberry,s

Bereidingswijze

Doe de cranberry,s in de pan met suiker, azijn rode porten water.
Breng langzaam aan de kook.Laat de rozijnen uitleeken in de zeefen voeg de rozijnen met de specerijen bij de cranberry,s in de pan.
Laat al roerend ca. 10 min. koken.
Voeg de marmelade toe en kook nogmaals ca. 5 min..
Laat minstens 15 min. voor het serveren afkoelen, of serveer koud.

Serveertip

Lekker bij wild, kip of paté

Bron

Uit B.N. de Stem krant



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top