Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. amandelbrood

amandelbrood

Door: greetje5

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2007

Ingrediënten 8 personen


225 g (volkoren)meel
2 tl bakpeoder
Snufje zout
115 g poedersuiker
1 ei
3-4 El melk
115 g zachte boter
1-2 tl amandelessence
175 g cranberries (ca ½ zak)
voor de garnering:

1 el poedersuiker of bruine basterdsuiker
25 g amandelschaafsel
cakevorm van 1 liter inhoud
boter en paneermeel


amandelbrood
amandelbrood

Zoet, cake-achtig brood. Heel geschikt voor bijvoorbeeld een Kerstbrunch of -ontbijt. Maar ook de rest van het jaar lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°. Vet het cakeblik in en bestrooi de bodem en randen met wat paneermeel.
meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker goed mengen.
In een andere schotel het ei met de melk, de boter en de amandelessence vermengen.
Meng hier hetmeelmengsel beetje bij beetje doorheen tot je een glad deeg hebt. Doe nu de cranberries erdoor.

Doe het deeg in een bakvorm en strooi de amandelen en de suiker erover.

Baktijd ca 45 minuten op 190°.Dan de oven op 180deg; zetten (170° voor hete-lucht ovens) en nog 25 minuten af laten bakken tot er bij het insteken van een pen of mes niets meer aankleeft.

Een paar minuten laten afkoelen en dan storten.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top