De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2007
  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

  • De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

    De lekkerder bestaat niet appeltaart

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag.

DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER
http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart

KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels , totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 28 cm. doorsnee. Bakpapier; Pan; Garde; Kom; zeef; aluminium folie

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Bereidingswijze

Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden.. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan. zo`n 5 min. druk gewoon een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat. en laat de taart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is, en open dan pas de springvorm. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!!

Bron

internet, weet niet meer waar!

Serveertip

Je kunt er slagroom op doen, maar persoonlijk vind ik dat intens jammer van de heerlijke romige smaak.

VERDER NOG EEN BEWAARTIP: als de taart goed is afgekoeld en je hebt de springrand verwijderd, dan kun je de taart op de bodem van de springvorm laten zitten. doe er een grote plastic zak luchtdicht overheen en goed dichtmaken(b.v. plastic pedaalemmer zak) en zet de taart in de koelkast.

Nog een tip als variatie: hij is ook erg lekker om eens met rum-rozijnen kookpudding te maken. ook heerlijk!!


    NOG EEN BINNENGEKREGEN TIP VAN RONALD 58 DIE IK BESLIST EVEN WIL VERMELDEN:
    Tip: het deeg klaarmaken en dan als bol in folie verpakt koud laten worden in de koelkast. Vervolgens met deegroller platmaken. Gaat makkelijker dan ter plekke het deeg uitdrukken in de vorm. Succes, Ronald

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-04-2021

Francis54, dank je wel voor je leuke reactie. Is toch een idee om eens de chocoladesmaak te proberen. Ga ik beslist ook een keertje doen. Fijne avond,groetjes Ruth

Francis54 avatar
Francis54 07-04-2021

Per ongeluk heb ik het recept uitgevoerd met kookpudding maar dan die met chocoladesmaak. Héél erg lekker! Wel had ik redelijk wat stukken appel over, terwijl de taart echt wel helemaal vol appels is. Enfin, misschien vindt niet iedereen chocolade met appels lekker maar ik - nu voor de eerste keer - wel! Bedankt voor het recept.

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-02-2021

ik word echt gek van Google. Ik typ je naam goed en kijk eens wat ze ervan maken....heel vervelend

ruthbrock avatar
ruthbrock 17-02-2021

Betrappen dank je wel dat je het even laat weten en ik ben erg blij voor je dat het toch geslaagd is. Het is tenslotte best wat werk. En uiteraard kun je ook kookpudding gebruiken, maar ik denk dat je dan echt even op moet passen dat die niet te dik wordt. Fijne avond

BertAsten avatar
BertAsten 17-02-2021

Het is goed gekomen! Erg lekker! Volgende keer moet ik toch echt wel de kookpudding gebruiken ipv kloppudding, hij harde niet helemaal goed uit.

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-02-2021

Ik hoor het graag hoe het gesmaakt heeft. hij is in ieder geval een topper

ruthbrock avatar
ruthbrock 15-02-2021

De slagroom moet gewoon op laag vuur al roerend gekookt worden. Misschien toch nog een keertje het recept goed doorlezen. Ik hoop dat het je gaat lukken. Leuk dat je de taart gaat maken

BertAsten avatar
BertAsten 15-02-2021

Beste Ruthbrock, hij staat in de oven... vol vertrouwen. Maar is er een manier om slagroom al roerende aan de kook te brengen zonder dat die op de bodem aanbrand??? Groet Bert

ruthbrock avatar
ruthbrock 04-05-2020

Wat een leuke reactie, fijn om te lezen dat het zo goed gesmaakt heft. Dank je wel dat je het even liet weten en je tip met kaneel... ik ga dat in het vervolg ook doen, ik ben dol op kaneel

tonvanhelden avatar
tonvanhelden 04-05-2020

Best ever!! Ik doe nog een beetje kaneelpoeder door de appels en een scheutje kaneellikeur.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten