Javaanse bami

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-12-2007

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Marinade-ingrediënten:
3 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenketchup
2 theelepels trassipoeder of stukje van 1 cm
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel laos
1 theelepel djahé
1 eetlepel suiker
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels ketjap manis
sambal naar smaak

Ingrediënten voor de bami
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
3 eetlepels selderij, fijngesneden
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels zoete ketjap
2 theelepels trassipoeder of stukje van 1 cm
1 theelepels zout
1 theelepel peper
1 theelepel laos
1 theelepel djahé
1 eetlepel suiker
sambal naar smaak
1 kippepoot per persoon
bami




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel
Wok

Voorbereiding






Bereidingswijze

Bereiding van de marinade:
Maak de knoflook fijn mbv een vijzel of knoflookpers en voeg alle andere ingredienten toe. Proef de marinade en voeg evt. nog wat ketjap toe.

De kippepoten kunnen het best doormidden gehakt worden. Zet de kippepoten, het liefst een paar uur van te voren, in de marinade. Bak ze daarna in wat boter in een pan of leg ze onder de grill. De overgebleven marinade warm je op met wat water erbij en dit gebruik je als saus bij de maaltijd. Kook van te voren de bami. Giet dit af, spoel af met koud water en doe er dan wat olie bij om het plakken te voorkomen. Van de andere ingredienten voeg je alle kruiden, suiker, tomatenpuree en ketjap samen. Doe wat olie in de wok en fruit hierin de ui. Voeg dan de kruidenmassa toe en laat even meebakken. Goed roeren. Voeg dan de pasta toe. Roer dit goed om. Als het gehele ui-kruidenmengsel goed door de pasta geroerd is kan de selderij erbij. Even goed doorwarmen en het kan samen met de kip op tafel.

Onze ervaring is dat de smaken beter tot hun recht komen als je dit gerecht een dag van





Laatste reacties

easywokmeals avatar
easywokmeals 11-11-2018

Het lijkt me een goed recept en ga het proberen. Alleen gebruik ik de marinade ook voor de bami. omdat er toch al dezelfde kruiden inzitten enzo.

tokofreak avatar
tokofreak 22-07-2011

Ziet er lekker uit. Ik ga deze zeker maken. Welke bami gebruikt u en hoeveel want dat staat er niet bij bami per persoon. Ik vind zelf de indonesische gedroogde noodles wel lekker die ik bij de toko haal. Zit in een zakje met paarden erop. Weet even het merk niet. De chinese noodles van het merk longlife zijn ook wel oke. Wat ik zelf altijd doe is kort koken. (dus als er staat 2 tot 3 minuten koken dan zou ik eerder 1,5 a 2 minuten doen dan 3 anders wordt het te slap.

mar1969 avatar
mar1969 02-05-2009

lekkerrrrr......

kitchenaid avatar
kitchenaid 02-12-2007

Ik ga dit uitproberen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten