1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. CORNISH PASTIES

CORNISH PASTIES

Door: deonart

  • Multi-cultureel, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2007

Ingrediënten 6 personen


VOORDEEG:
220 g tarwe bloem
55 g boter of margarine in blokjes (op kamertemperatuur)
55 greuzel in blokjes (op kamertemperatuur)
1/2 t mosterdpoeder
2 e water

VOOR VULSEL:
170 g biefstuk of lende, zonder vet in heel kleine blokjes
1 middelgroot aardappel in heel kleine blokjes
1 middelgroot ui, fijn
115 g koolraap in heel kleine blokjes
1 middelgroot wortel in heel kleine blokjes (of helft wortel en helft doperwten voor extra kleur en smaak)
2 t gedroogte peterselie of 4 theelepel verse peterselie fijn gesnipperd
120 ml sterke runderbouillon
1/2 t mosterd
1 ei opgeklopt met beetje koffiemelk
zout
peper



Deze had ik als kind altijd van mijn moeder als de honger teveel knaagde. Een tipische Engelse recept..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

MAKEN VAN DEEG:
1. Doen de boter en reuzel in een mengkom en zeef bloem erover.
2. Strooi mosterdpoeder erover.
3, Sny met twee messen die boter en reuzel door de bloem.
4. Verwerk de deeg nu tot luchtig kruimeltige massa met jou vingertoppen.
5. Voeg één eetlepel water toe aan deeg en meng met een mes goed door.
6. Maak er nu verder met jou vingertoppen een vaste deeg van tot bolvorm (en als het te droog nog is, voeg nog wat water bij. De deeg is klaar als het loslaten van zijkanten van mengkom, zo tien minuten in totaal)
7. Doen deze samenhangende deeg in plastiek folie en laat voor een half uur in koelkast rusten.

Bereidingswijze

8. Meng Koolraap, wortel, aardappel, peterselie, ui en runderbouillon en meng dan die blokjes vlees erdoor.
9. Meng zout en peper erdoor.
10. Rol deeg uit tot vijf millimeter dikte op een licht met bloem bestrooide werktafel.
11. Plaats een schotel van achtien centemeter omgekeerd op deeg en snijd er rondjes van. (zo zes in totaal) Maak eers drie rondjes en rol de deeg opnieuw uit tot vijf millimeter dikte en snij dan de overige drie rondjes uit.
12. Verdeel vulling over één helft van rondjes en borstel ei over andere helft van rondje.
13. Vouw twee helften bij elkaar om een pakje te vormen en knijpt met vingertoppen op een golgplaat manier, de rande goed dicht. (jij kan ook een vork gebruiken en de randen plat op werktafel dicht drukken)
14. Borstel met een penseel de pasteitjes met eigeel en bak ze op een ingevette bakplaat voor vijf en vijftig minuten bij een oven temperatuur van 180*C. tot mooi goudbruin van kleur.

Serveertip

Lekker met zout en azijn patat en een frisse salade.
i.p.v. alleen runvlees zou ook helft rundvlees en helft varkenshaas gebruikt kunnen worden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top