FRUITIGE VANILLA ROOMIJS IN LAGEN GESTAPELD
- Multi-cultureel, Nagerecht
- > 120 min.
Ingrediënten
250 g kersen uit blik, uitgelekt (bewaar vocht)250 g pruimedante uit blik, uitgelekt (bewaar vocht)
250 g perzikens uit blik in kwarten verdeeld, uitgelekt (bewaar vocht)
125 gram ingevroren frambozen (kan je zelf ook doen door frambozen te kopen en in te vriezen of anders verse frambozen in heften verdeeld)
2 liter goede kwaliteit vanilla roomijs
verse mint in dunne slieten voor garnering
Bereidingswijze
1. Meng fruit en bewaar een half kop fruit en vocht om mee te garneren.
2. Laat het roomijs iets zachter worden en maak het glad met een houte lepel.
3. Pak laag voor laag de fruit en roomijs in een bolle glazen schaal, beginnende met fruit en eindigend met roomijs.
4. Plaats in diepvries voor tenminste 2 uur om goed op te stijven.
5. Stort pudding op serveerschaal en garneer met overige fruit en syroop en garneer verder met sliertjes mint.
Serveertip
Een tip om de ijspudding te storten is door voor een paar seconden die glazen schaal in heet water te dompelen.
Je kan natuurlijk altijd zelf bepalen welke soort fruit jij gebruikt. Deze recept is maar een idee voor eigen fantasie verder.