1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. pom
  • Surinaams, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2007

Ingrediënten 6 personen


=1kilo pomtajer(geraspt uit de vriezer)
=halve pot faja lobi pom(roerbakmix)
=1 blik mixed pickles
=2 madamme jeannette pepers(alleen als je van pittig houdt)
=10 eetlepels olie
=1 bosje selderij
=2 eetlepels tomatenpuree
=3 tomaten
=250 gram roomboter
=5 eetlepels fijne kristalsuiker
=sap van 1 geperste sinasappel
=3 uien
=5 teentjes knoflook
=een vleugje vers gemalen peper
=1 pot piccalilly
=2 kilo kipfilet


Verder heb je nodig


Een goed humeur...lekker muziekje en een goed glas wijn.


Dit is zo lekker je moet het beslist proberen, het is goed in te vriezen dus als je toch lang in de keuken gaat staan is het echt niet erg wat meer te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de muziek aan zorg dat je in een heel goede bui bent en swingen achter het fornuis ...have fun!

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes van ongeveer 3 cm.
snijd de ui in kleine stukjes.
sla de teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes plat en maak ze dan fijn.
de mixed pickles ook fijn snijden.
haal het zaad uit de pepers en snijd ze dan heel fijn.
pers de sinasappels.
snijd de peterselie fijn.
snijd de tomaat in kleine blokjes.
verhit de olie en bak de kip hierin goudbruin.
voeg de ui,de pepers en de knoflook toe.
laat dit eventjes mee bakken.
voeg dan de tomaten toe met wat peper.
ook de tomatenpuree en de selderij kunnen er nu bij.
voeg nu de picalilly en de faja lobi erbij en roer het goed door elkaar.


bereid nu de pom;

doe het suiker bij de pom en roer dit door elkaar.
de sinasappelsap erbij en weer roeren.
de boter in kleine stukjes erbij en roeren totdat het een romige massa is.

verwarm nu de oven voor op 200 graden.

vet een bakblik in met boter.

doe de kip nu bij het mengsel van de pom en hou een dun laagje pom over voor boven op.

zet het geheel ongeveer anderhalf uur in de oven af en toe even kijken of het niet aanbrand.

kook witte rijst erbij.

als groenten doe ik meestal kouseband boontjes die ik bijna gaar kook en dan nog even in wok olie met een gesnipperd uitje en wat masala(geel) roerbakken.

een paar hard gekookte eieren erbij en een goed glas djoggo en eet smakelijk maar weer.






Serveertip

Het gewoonlijke...kaarsen muziek en goed gezelschap doet wonderen.

Bron

In de bijlmer hahaha van een surinaamse mama......



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqueline_van_der_wal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top