1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Raapstelen
  5. Raapstelen stampot

Raapstelen stampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2007

Ingrediënten 4 personen


400 gram raapstelen
1,5 kilogram aardappelen
200 gram mager spek blokjes
2 stevige appels
1 kneepje citroensap
1 deciliter melk
1 snufje peper en zout



Een vergeten groenten recept die echt de moeite waard is!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met een snufje zout gaar. Was de raapstelen en laat ze
goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op een laag vuur bruin en
knapperig.
Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel
in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige
puree van.
Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree
toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.
Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de
appelschijven aan beide kanten goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mar72
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top