Raapstelen stampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2007

een vergeten groenten recept die echt de moeite waard is!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram raapstelen
1,5 kilogram aardappelen
200 gram mager spek blokjes
2 stevige appels
1 kneepje citroensap
1 deciliter melk
1 snufje peper en zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met een snufje zout gaar. Was de raapstelen en laat ze
goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
Bak de blokjes mager spek in een koekenpan op een laag vuur bruin en
knapperig.
Schil appels en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Snij elke appel
in 4 plakken en besprenkel deze met citroensap.
Giet de aardappelen af en maak er met de melk, peper en zout een luchtige
puree van.
Voeg de spekjes samen met het vet en de raapstelen aan de aardappelpuree
toe. Schep alles goed door elkaar en houd de stamppot warm.
Verhit het klontje boter of margarine in een koekenpan en bak de
appelschijven aan beide kanten goudbruin.

Serveertip

Serveer de stamppot in een schaal en leg de gebakken appelschijven erop

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

metz07 avatar
metz07 24-03-2017

Vanavond ga ik dit maken heerlijk nog nooit met gebakken appel gegeten dat ga ik dus proberen. Ik doe er altijd nog geroosterde pijnboompitten als garnering over.

susan56 avatar
susan56 29-04-2009

We hebben gisteren dieze raapstelenstampot gegeten en het was heerlijk. gr. susan

susan56 avatar
susan56 23-04-2009

Leuk een raapsteeltjes recept. Ik zag ze al liggen op de markt gisteren. bedankt. gr. susan

barbara999 avatar
barbara999 29-03-2009

hm altijd lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten