
Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.
Plm. 400 gram kipfilet
Peper, zout
Bloem
2 eetlepels olijfolie
1 blikje tomatenblokjes
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper
2 theelepels oregano
plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas
1 glas droge witte wijn
Oven bakplaat bakpapier
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel wat laten inkoken. Het moet een dikke saus worden.
Op smaak maken met peper, zout en oregano.
Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.
Kip naast elkaar in Ovenschaal leggen.
Tomatensaus erover verdelen.
Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen.
Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.
Lekker met een pastagerecht of met gebakken aardappelen en sla
pwiggers 09-11-2020
Wat leuk om te horen chefgiel. Inderdaad eenvoudig te maken en ook wij vinden dit nog steeds heel erg lekker. Blij te horen dat jullie dat ook vonden. Bedankt.
chefgiel 07-11-2020
Gemaakt! Echt Italiaans en vond het erg lekker. Lekker eenvoudig te maken ook, Gaan we vaker doen!