Pittig roergebakken varkensvlees met paprika en prei
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Pittig wokgerecht met varkensvleesreepjes en groenten. Heerlijk met rijst.
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram hamlappen1 rode paprika
1 prei
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 eetlepels Chinese sojasaus
1 eetlepel fijngesneden gekonfijte gember
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel azijn
2 eetlepels zoete chilisaus
( eventueel nog 1 theelepel sambal)
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 238,45 kcal |
Koolhydraten | 15,84 g |
Eiwitten | 24,17 g |
Vetten | 7,94 g |
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Snij het vles in blokjes. Maak de paprika en de prei schoon. Snij de paprika in kleine stukjes en de prei in smalle ringetjes.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Verhit de olie in de wok. Bak hierin de stukjes varkensvlees snel rondom bruin. Bak de sjalotjes, gember en knoflook even mee. Voeg de prei en de paprika toe en bak deze 3 minuten mee.
Roer het sausje door het vleesmengsel en breng alles al omscheppend aan de kook. Maak op smaak met peper, zout en eventueel nog wat sambal.
Serveertip
Lekker met rijst