Kleine pittige loempiaatjes uit de oven.

  • Chinees, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-11-2007
  • Kleine pittige loempiaatjes uit de oven.

    Kleine pittige loempiaatjes uit de oven.

    Kleine pittige loempiaatjes uit de oven.

Lekkere pittige loempiaatjes. Snel gemaakt met wokgroenten. Niet vet omdat ze in de oven worden gebakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 vellen filodeeg (1/2 verpakking)
75 gram champignons
100 gram Chinese roerbakgroenten (AH)
1 teentje knoflook
4 eetlepels olie
100 gram krabsticks of gerookte kipfilet
sambal ketjap
peper, zout
mespunt kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven en bakpapier

Voorbereiding

Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de champignons schoon en snij deze in kleine stukjes.
Snij de krabsticks in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de roerbakgroenten wat kleiner.
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de champingnons en knoflook 2 minuten. Doe de roerbakgroenten erbij en bak deze 3 minuten al roerend mee. Maak op smaak met peper, zout, sambal, ketjap en kerriepoeder. Haal de pan van het vuur. Roer de krabsticks erdoor.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Snij de vellen filodeeg doormidden.
Bestrijk de vellen met olie en leg op elk vel een deel van de groenten. Rol het filodeeg met de groenten een klein stukje op. Vouw de beide zijden naar binnen en rol het filodeeg verder op tot een loempiaatje ontstaat. Leg de loempiaatjes op een bakblik bekleed met bakpapier en bak ze plm. 20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Bron

aangepast recept

Serveertip

heerlijk borrelhapje

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Karinn1 avatar
Karinn1 20-11-2012

Lijkt me heerlijk neem ik graag mee.

pwiggers avatar
pwiggers 15-02-2011

Afgelopen week weer eens deze lekkere loempiaatjes gemaakt. Ze vielen erg in de smaak!

ruthbrock avatar
ruthbrock 16-07-2009

meis, klinkt super. ik heb het geprint, je hoort het nog als ik het gemaakt heb, knuf ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten