1. Home
  2. Recepten
  3. Mojo picón (Canarische pittige dip)

Mojo picón (Canarische pittige dip)

Door: paulien_e

  •  , Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2007

Ingrediënten 4 personen


1 of 2 rode Spaanse pepers; 4 tenen knoflook, gepeld, een snufje komijnpoeder; 1 tl milde paprikapoeder; zout; 1 wijnglas olijfolie; 3 el wijnazijn; 2 el koud water.


Verder heb je nodig


Blender of keukenmachine


Een pittige dip, heerlijk bij de papas arrugadas (Canarische aardappeltjes in de schil), waarvan het recept ook op mijn pagina staat.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het pepertje open en verwijder de zaadjes. Week het een kwartier in heet water.

Bereidingswijze

Snijd het pepertje in een paar stukken en doe het in de blender of keukenmachine, met de knoflook, komijn, paprikapoeder, zout, olie azijn en water. Draai tot de saus homogeen is geworden.

Serveertip

Zoals al gezegd, is dit een heerlijke saus bij de papas arrugadas. Maar je kunt het ook eten bij gewoon gekookte aardappelen of een stukje vlees. Ook bij de barbecue is het zeker een aanrader!

Bron

Culinaire kalender 2007 van Onno Kleyn



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paulien_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top