Caponata

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Caponata

    Caponata

    Caponata

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 rode ui, 1 aubergine, 3 el olijfolie, 2 rode paprika´s, 2 tenen knoflook, 1 el gezouten kappertjes, 1 el balsamico-azijn, peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd in reepjes. pel de knoflooktenen en snijd ze in hele dunne schijfjes. halveer de paprika´s, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de paprika´s in reepjes. was de aubergine en snijd die ook in repen. Doe de olie, de ui, knoflook, paprika´s en aubergine in een ruime ovenschaal. Giet er nog wat olie over en schep de groenten goed om. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180°C en rosster de groenten in ± 45 minuten gaar en zacht. Schep de groenten nu en dan om.
Spoel de kappertjes in een zeefje onder stromend eater goed af. Schep ze door de groenten en bak nog 5 min. mee.
Haal de schaal uit de oven. Sprenkel er 1 el balsamico-azijn over en nog een paar scheuten lekkere olijfolie.

Serveertip

kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

labzwans avatar

Doorsturen

Home Recepten