1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boterdeeg

Boterdeeg

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2007

Ingrediënten


Voor ongeveer 600 gram
Ingrediënten
35 gram boter
400 gram bloem type 45 ( Patentbloem )
100 gram aardappelzetmeel
13 gram zout
13 gram suiker
2 eieren
1 dl witte wijn


Boterdeeg
Boterdeeg

Dit deeg, een recept van Benoît Witz, chef-kok van de Abbaye de la Celle, is ongemeen licht. U kunt ze
gebruiken voor al uw taarten en quiches.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de boter in kleine stukjes en bewerk ze twee minuten met een vork tot ze smeerbaar is.
Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in een kom.
Voeg het zout en de suiker toe.
Vermeng met de boter en de eieren en giet er intussen geleidelijk aan de witte wijn bij.
Bewerk het deeg
met de vingertoppen tot het mooi homogeen is.
Vorm van het deeg dan een bal.
Wikkel het deeg in aluminiumfolie.
Laat minstens 30 minuten op een koele plaats rusten (liefst in de
koelkast).
U kunt het deeg ook een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.
Haal het deeg uit de koelkast.
Rol het met een met bloem bestoven deegrol uit op het aanrecht en leg
het in de taartvorm.
Gebruik altijd een vorm met antiaanbaklaag.
Smeer ze een weinig in met boter.

Als u nog wat van het deeg over hebt, kunt u het oprollen tot een bal.
Rol het deeg dan opnieuw. Snij
van het uitgerolde deeg kleine repen en versier er de taart mee.
U kunt van de rest ook twee kleine individuele taartjes maken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top