chinese koolstamppot met gehaktballen
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
1,5 kg panklare kruimig kokende aardappelen (C1000)zout
1 struik Chinese kool
2,5 el mediterrane roerbakolie (C1000)
1 zak uienringen à 350 g (C1000)
4 kant en klare gehaktballen met jus
3 el grove mosterd
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Was en snijd intussen de Chinese kool in repen.
Verhit de olie en fruit de ui al omscheppend 5 min. Voeg de Chinese kool met aanhangend water toe en bak hem 2 min. al omscheppend mee.
Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en stoof de Chinese kool beetgaar.
Verwarm intussen de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep het Chinese koolmengsel erdoor en voeg zonodig wat kookwater van de groente toe.
Neem de pan van het vuur en schep er de mosterd door. Serveer met de gehaktballen en de jus.
Bron
www.c1000.nl