1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Boquerones

Boquerones

  • Spaans, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-11-2007

Ingrediënten 1 personen


500g ansjovissen, 5el witte wijnazijn, 1 teentje knoflook, 1 rode chilli, 1 el verse peterselie, tijm, zeezout, zwarte peperbollen, extra vergine olijfolie, 2 citroenen, gedroogd brood (crackers).


Boquerones
Boquerones

Super tapa!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ansjovissen schoon en fileer ze door ze op de buik open te snijden en de graad eruit te halen. Verwijder de koppen en de staarten. Laat de ansjovissen 30 min marineren in een mix van witte wijnazijn, 2 snufjes zout en citroensap. Dep de ansjovissen daarna droog. Snipper de chilli en de knoflookteen heel klein. Leg de ansjovissen in een bakje met de knoflook en de chilli. Voeg vervolgens genoeg olie toe totdat de ansjovissen helemaal bedekt zijn. Voeg peper, peterselie en tijm toe. Laat het geheel overnacht marineren en houdt het koel tot het geserveerd wordt. Serveer het met crostini's of andere crackers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willianne


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willianne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top