1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: greet

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-1999

Ingrediënten 4 personen


400g vlees naar keuze (runds, kalfs, varkens, lams); 4 uien; 2 teentjes knoflook; 2 rode en 2 groene paprika's; 2 blikken tomaten; 8 tot 12 aardappelen; 1 theelepel paprikapoeder; 1 theelepel currypoeder; zout, peper, basilicum, tijm, pili-pili.



Een pittig Hongaars gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees en aardappelen in blokjes snijden. Uien en paprika's in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Laat het vlees in 1 lepel olie en 1 lepel bakboter bruinen. Voeg uien, knoflook en paprika's toe. Laat even stoven. Voeg paprika- en currypoeder toe, samen met de kruiden, de tomaten en een beetje water. Voeg de aardappelen toe, roer alles goed om en breng aan de kook. Laat 45 minuten sudderen op een laag vuurtje en met deksel op de pan.

Serveertip

Voeg pili-pili toe naar eigen smaak.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top