Elzasser Fazant

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2007

Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fazant
250 gram gezouten spek
1 saucijsje
250 gram gerookt spek
1 kg zuurkool
2,5 dl Elzasser wijn
2 dl bouillon
tijm
laurier
1 kruidnagel
10 jeneverbessen
100 gram ganzevet
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm in een braadpanpan de helft van het ganzevet. Doe er de zuurkool bij en verwarm deze. Giet de wijn erbij. Voeg de twee soorten spek toe, dan tijm, laurier, jeneverbessen en de kruidnagel. Doe de deksel op de pan en kook op zacht vuur gedurende een uur. Keer de inhoud van de pan af en toe Smelt de rest van het ganzevet in een pan en braad hierin snel de fazant aan alle kanten bruinaan, laat hem verder braden gedurende ca. 20 minuten. Giet het vet af. Voeg dan de fazant bij de zuurkool. Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon. Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes stoven, totdat de fazant gaar is. Leg de zuurkool op een schaal, snijd de fazant in vieren, snijs het spek in stukken en leg dit alles rondom de zuurkool.

Bron

www.wijntop5.nl

Serveertip

Lekker met een mooie Elzasser Riesling: http://www.wijntop5.nl/resultaat.php?SearchPath=tastestyle_sp&WineID=1554&RecipeID=1113

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

_infinity_ avatar
_infinity_ 23-07-2009

op het eerste gezicht klinkt dit allemaal erg lekker... nog even wachten tot de herfst, maar ik neem je recept alvast mee! thx,.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten