1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fazant
  6. Elzasser Fazant

Elzasser Fazant

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-11-2007

Ingrediënten 4 personen


1 fazant
250 gram gezouten spek
1 saucijsje
250 gram gerookt spek
1 kg zuurkool
2,5 dl Elzasser wijn
2 dl bouillon
tijm
laurier
1 kruidnagel
10 jeneverbessen
100 gram ganzevet



Een recept van onafhankelijke wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook meer achtergronden, plaats van verkoop en weetjes over het wijnadvies bij dit gerecht zijn te vinden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in een braadpanpan de helft van het ganzevet. Doe er de zuurkool bij en verwarm deze. Giet de wijn erbij. Voeg de twee soorten spek toe, dan tijm, laurier, jeneverbessen en de kruidnagel. Doe de deksel op de pan en kook op zacht vuur gedurende een uur. Keer de inhoud van de pan af en toe Smelt de rest van het ganzevet in een pan en braad hierin snel de fazant aan alle kanten bruinaan, laat hem verder braden gedurende ca. 20 minuten. Giet het vet af. Voeg dan de fazant bij de zuurkool. Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon. Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes stoven, totdat de fazant gaar is. Leg de zuurkool op een schaal, snijd de fazant in vieren, snijs het spek in stukken en leg dit alles rondom de zuurkool.

Serveertip

Lekker met een mooie Elzasser Riesling: http://www.wijntop5.nl/resultaat.php?SearchPath=tastestyle_sp&WineID=1554&RecipeID=1113

Bron

Www.wijntop5.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijntop5


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijntop5
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top