1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Iraanse kip-schotel met rijst

Iraanse kip-schotel met rijst

Door: kmf1983

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2007

Ingrediënten 6 personen


Voor de saus: 3 kipfilet; 4 gedroogde limoenen; 1/2 bos verse munt; 4 handenvol verse spinazie; komijnpoeder; paprikapoeder; zout en peper; 1 ui, in fijne stukjes gesneden; 1/2 groene paprika; 2 el olijfolie; 1 bos verse koriander

Voor de rijst: 4 kopjes basmati-rijst; 6 kopjes water; zout; 4 el olie.

4 aardappels en yoghurt.



Ik heb dit recept van mijn huisgenootje uit Iran geleerd en een beetje aangepast. De gedroogde limoen kan je in iraanse winkeltjes kopen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst 2 keer goed uit. Snijd de kip en blokjes. Kook de aardappelen.

Bereidingswijze

Breng rijst met water, zout en olie aan de kook. Bind een theedoek om de deksel van de pan en laat het op een laag vuur pruttellen met deksel erop.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui tot glazig. Voeg nu de kruiden en paprika toe en laat 2 minuten sudderen. Braadt nu de kip aan tot hij van alle kanten is dichtgeschroeit (op hoog vuur) en voeg 5 el kokend water toe. Laat het 2 min met deksel sudderen. Voeg nu munt , koriander en spinazie (allemaal grof gehakt) toe en gedroogde limoenen. Voog ook de aardappelen toe, in stukjes gesneden. Laat voor nog 5 minuten sudderen met deksel op de pan.

Als de rijst al het water heeft opgenomen, laat het nog doorgaren op een redelijk laag vuur, zodat er een kroest ontstaat.

Serveertip

Keer de rijst om op groot een bord, zoals een soort taart. Serveer de saus eromheen. Eet met wat yoghurt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kmf1983
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top