Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. banaanbeignets

banaanbeignets

Door: season25

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2007

Ingrediënten


4 grote, stevige bananen
225 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
ca. 300 ml koud Grolsch bier
olie om te frituren
poedersuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de bananen en snijd ze in stukken van ca. 8 cm. Doe het zelfrijzend bakmeel en het zout in een kom en meng door elkaar.

Bereiding:
Zorg dat de frituurolie op de juiste temperatuur is: 160°C. Meng met beetjes tegelijk, met een handmixer, het koude Grolsch bier door het meel tot er een dik beslag ontstaat. Wentel de stukken banaan door het beslag. Bak enkele stukken banaan tegelijk in de olie tot het beslag goudbruin van kleur is. Leg de banaanbeignets eerst even op keukenpapier en vervolgens op de borden. Bestrooi de beignets met poedersuiker.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van season25
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top