1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Sheep-Haggis

Sheep-Haggis

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-11-2007

Ingrediënten 6 personen


1 schapenmaag; 1 schapen 'pluck' (hart, lever en longen); 3 uien; 250 gr suet (puur rundervet); 150 gr havermout; zout & peper; een mespunt cayenne-peper; 150 ml runderbouillon.Een traditioneel schots recept, gemaakt van schapen-hart, longen en lever. Dit alles is in een schapenmaag gekookt. Er zijn tegenwoordig veel varianten op bvb met lam of hert. 's Ochtens worden aangebakken plakken Haggis samen met roer-ei, spek en gebakken champignons weer gebruikt om een traditionele 'fry-up' of 'coocked breakfast' te maken. Een variant op de Engelse backed beans & tomatoes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de schapenmaag goed schoon en laat het overnacht weken in water. Vouw hem de volgende dag binnenstebuiten. Was de andere ingewanden en kook ze voor 1.5 uur. Zorg dat de windpijp van de longen over de rand van de pan hangt als een soort drainage systeem om vuil uit de longen te verwijderen.

Bereidingswijze

Hak de lever en het hart fijn. Doe hetzelfde met de helft van de lever. Pureer de andere helft. Hak ook het rundervet en de uien fijn. verwarm de haver in de oven. Nu mix vlees, uien, vet en havermout en kruid het met de specerijen. Giet wat van het water waarin je de ingewanden hebt gekookt erbij, tot het geheel een waterige brij wordt. Vul de maag met de mix tot het halfvol is en naai de zak dicht met sterk draad, terwijl je probeert de meeste lucht eruit te drukken. Kook het voor 1.5 uur in de runderboullion. Als de maag opzwelt prik er een gat in om de lucht eruit te laten.

Serveertip

Het wordt geserveerd met 'neeps and tatties'. Neeps is gestampte raap, soms met koolraap gemengt, en tatties is aardappelpuree.

Bron

Http://www.scottishrecipes.co.uk/haggis2.htmOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kmf1983


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kmf1983
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top