1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Zalm
  5. Engelse gerookte zalm of schelvis lunchschotel

Engelse gerookte zalm of schelvis lunchschotel

  • Engels, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-11-2007

Ingrediënten 3 personen


Schelvis of zalm moten en eetlepel gerookte spekjes of gerookte zalm (300 gram) *1 gesnipperde ui *scheut slagroom *1 laurier blaadje * 2 kruidnagels *aardappels en beetje geraspte kaas en nootmuskaat *3 gekookte eieren *genoeg melk om vis onder te zetten *450 gram diepvries deel blokjes spinazie of diepvries erwten * olijfolie * volle eetlepel lekkere margarine (boter mag ook) * volle eetlepel bloem *2 eetlepels bieslook * 2 eetlepels peterselie * sap 1/2 citroen * peper



Traditionele Engelse warme zondagmiddag lunch, maar als Hollandse avondmaaltijd ook erg lekker! Deze variant is een iets slankere versie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven op 200 C voor verwarmen.

Bereidingswijze

De ui fruiten met eventueel de gerookte spekjes(als je voor de zalm moten gekozen hebt). Laurier blaadje en kruidnagels er bij, en de scheut slagroom. vuur bron uit. Laten staan tot je het nodig hebt.

Vis onder kokend hete melk zetten.

Aardappels koken, puree van maken met scheut olijfolie en beetje geraspte kaas.

Saus (bechamelsaus) maken:melk afgieten van de vis. margarine smelten, bloem er bij, roeren. met gedeelte van de warme vis-melk verdunnen, als melk kookt glad roeren, dan langzaam roerend rest van de melk toevoegen. saus even laten door koken. Laurier blaadje en kruidnagels uit slagroom-ui mengsel halen, toevoegen aan bechamelsaus. Roerend laten koken tot het aan je lepel blijft hangen.

Vis over bodem van oven schaal verdelen. citroensap er over. bechamelsaus er over gieten. diepvries erwten of spinazie er over. ei in stukjes snijden, over groenten verdelen met de kruiden. peper er over strooien. Aardappelpuree er over strijken. In de oven zetten tot de kook belletjes naar boven komen in de hele schotel.

Bron

Kookprogramma op de BBC, iets slankere versie van gemaakt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcella_dols


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcella_dols
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top