Paksoi Stamppot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-1999

Een makkelijk te maken stamppot met vlees en garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kg aardappelen, olie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 1/2 cm gemberwortel, 2 struiken paksoi,200 gr hamlappen, 150 gr garnalen, 2 el sojasaus, 1 tl sambal, boter, seroendeng
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ui snipperen, aardappels schillen, gemberwortel fijnsnijden, paksoi in reepjes snijden en wassen, hamlappen in blokjes snijden

Bereidingswijze

Aardappels met zout gaar koken. In wok olie verhitten. Ui, knoflook en gemberwortel 1 minuut roerbakken. Hamlapblokjes erbij en 5 minuten roerbakken. Reepjes paksoi erbij en nog 2 minuten roerbakken.
Garnalen, sojasaus en sambal erbij en even heet laten worden.
Van aardappels puree maken met vocht uit de wok en boter. Paksoimengsel erdoor roeren. Op smaak brengen met zout.
Overdoen in schaal en seroendeng erover strooien.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten