1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Provençaalse zalm

Provençaalse zalm

Door: duiveltjealex

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2007

Ingrediënten 4 personen


4 zalmhaasfilet zonder vel, 2 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 2 el provençaalse kruiden, 2 bakjes cherrytomaatjes, 100 gr. zachte geitenkaas zonder korst, 4 el honing, 4 takjes basilicum


Verder heb je nodig


4 kleine ovenschaaltjes


Zalige zalm ovenschotel waar je de vingers van zult aflikken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 200 Gr. heteluchtoven op 180 Gr

Bereidingswijze

Bestrijk de zalmfilets met olie en bestrooi ze met zout, peper en de kruiden. Verdeel de tomaatjes en vis over 1 grote of 4 kleine overschaaltjes. Verkruimel de geitenkaas over de vis en besprenkel de kaas met honing. Laat ca. 15 min. in het midden van de oven garen. Neem de schaaltjes uit de oven en garneer de vis met wat basilicum. Serveer in de schaaltjes

Serveertip

Lekker met stokbrood, zwarte olijventapenade en groene sla.
Lekker wijntje: sauvignon blanc, een frisse, strakke witte wijn die je licht gekoeld serveert

Bron

Zelf uitgevonden



Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duiveltjealex
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top