Creamy Coleslaw

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-03-1999

iets zoetige coleslaw die hier veel gegeten wordt bij kip en vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 witte kook heel fijn geraspt of gesneden
2 tl zout
1 grote wortel, geschild en geraspt
1 ui, heel fijn gehakt
1 tl zout
2 tl suiker
1 tl versgemalen witte peper
1 dl magere yoghurt
4 el mayonaise, gewoon of light
3 el azijn
1 mespuntje mosterd











Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schaaf of rasp
(of goed scherp mes en plank)
vergiet, 2 kommen
houten lepel of pannelikker

Voorbereiding

"vuile" bladeren van de kool afhalen en kool heel erg fijn snijden of in fijne reepjes raspen en met zout besprenkelen.
de kool zo een 15 minuten of langer laten staan. en daarna goed afspoelen en uit laten lekken.
wortel schillen en raspen
ui fijn snipperen.

Bereidingswijze

doe de mayonaise, yoghurt, zout, peper, suiker, mosterd en ui in een grote kom en verdun het met de azijn.
proef de dressing en indien nodig voeg een klein beetje meer suiker toe.
voeg nu de kool en de worteltjes toe en meng dit goed.
laat het 15 minuten in de koelkast staan voor je het serveert.
het kan voor 2 dagen in de koelkast bewaard blijven.

Serveertip

serveer bij vis of kip gerechten, maar kan ook geserveerd worden bij een bbq.
variaties: i.p.v. azijn citroensap gebruiken en een beetje geraspte citroenschil.
jonge bosuitjes toevoegen. heel fijn gesneden, ongeveer 1 @ 2 el.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nelly64 avatar
nelly64 04-12-2009

Deze coleslaw ga ik vaker maken. Erg lekker. Voor de variatie heb ik er een handje gewelde rozijnen doorgedaan. Dank voor dit toprecept.

orphan avatar
orphan 18-10-2005

Neem het recept mee om eens te proberen. Bedankt.

roxane avatar
roxane 10-09-1999

Top!, alsof hij bij Kentucky Fried Chicken vandaan kwam.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten