Pastasaus met gehaktballetjes (van Jamie Oliver)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2007

Ontzettend lekkere, kruidige pastasaus van Jamie Oliver. Bij ons thuis torenhoog favoriet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktballetjes:
  • 450 gr gehakt
  • 1-2 rode spaanse pepers, zeer fijn gehakt
  • snufje kaneel
  • halve muskaatnoot, geraspt
  • 3 tenen knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
  • zout en peper uit de molen
  • 1 groot ei
  • handvol geraspte parmezaanse kaas
  • geraspte schil van 1 citroen


Voor de tomatensaus:
  • olijfolie
  • 2-3 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt
  • bosje verse basilicum, de blaadjes apart gehouden, de steeltjes gehakt
  • 1 rode spaanse peper, met de punt van een mes ingeprikt
  • 2 blikken van 400 gr gepelde tomaten
  • scheutje rode-wijnazijn
  • zout en peper uit de molen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 375,51 kcal
Koolhydraten 11,32 g
Eiwitten 26,73 g
Vetten 24,18 g

Voorbereiding

Kneed alle ingredienten voor het gehakt door elkaar en draai er kleine balletjes van (ter grootte van een knikker). Leg ze op een plaat en zet ze zolang in de koelkast terwijl je met de tomatensaus aan de slag gaat.

Bereidingswijze

  • Zet een pan op het vuur met een flinke scheut olijfolie
  • Fruit de knoflook, de gehakte steeltjes van de basilicum en de spaanse peper op laag vuur
  • Voeg de tomaten en rode-wijnazijn toe
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en laat hem een half uur op laag vuur tegen de kook aan op het fornuis staan


  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan
  • Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar
  • Schep de gehaktballetjes in de saus

  • Haal de rode peper uit de saus en proef of er nog peper of zout in de saus moet
  • Laat de saus nog 10-15 min op laag vuur staan
  • Breng intussen een pan water aan de kook en kook de pasta gaar
  • Hou bij het afgieten van de pasta een beetje kookvocht achter en doe dit bij de tomatensaus
  • Doe boter en parmezaanse kaas in de pan en snipper de helft van de basilicumblaadjes erover
  • Hussel de saus en de pasta door elkaar
  • Serveer op losse borden en strooi er nog wat basilicum en parmezaanse kaas overheen


Eet smakelijk!

Bron

Kookboek " Kook met Jamie" van Jamie Oliver

Serveertip

Het allerlekkerst is deze saus met verse pasta!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 07-01-2016

Vandaag gemaakt, wauw het was lekker! Het was de eerste keer dat ik gehaktballetjes maakte zonder ui, maar was genoeg nieuwsgierig naar de kruidencombi om het uit te proberen. Lekker hoor! Mijn man heeft er ook van gesmuld.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten