cheesecake met witte chocolade en cranberry

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2007
  • cheesecake met witte chocolade en cranberry

    Cheesecake met witte chocolade en cranberry

    Cheesecake met witte chocolade en cranberry

Heerlijke zoete cheescake!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 100 gr biscuit
  • 50 gr boter
  • 150 gr bevroren cranberries (frambozen kan ook!)

    Vulling:
  • 60 ml slagroom
  • 180 gr witte chocolade, fijn gehakt
  • 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
  • 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil
  • 110 gr kristalsuiker
  • 1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • muffinvorm (6x 180 ml) óf springvorm 22 cm
  • bakpapier
  • pan
  • elektrische mixer

Voorbereiding


  • Oven voorverwarmen op 150 C (of 130 C hete lucht)
  • Muffinvormpjes of springvorm onderin bekleden met bakpapier
  • Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:


  • Biscuit verkruimelen
  • Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
  • Biscuit toevoegen en goed doorroeren
  • Biscuit verdelen over vorm(pjes) en goed aandrukken
  • Vorm(pjes) 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:

  • slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
  • blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten.
  • vuur uitzetten en mengsel af laten koelen

  • roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom met de
    elektrische mixer mixen totdat je een glad mengsel hebt
  • afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
  • vulling over vorm(pjes) verdelen
  • cranberries (of frambozen) over de vorm(pjes) verdelen
  • 30 minuten bakken in de oven
  • cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
  • afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
  • overgebleven witte chocolade smelten en over cheesecake verdelen

Eet smakelijk! ^O^

Bron

uit "The Australian Women's Weekly"

Serveertip

Wij vonden de cheesecake na een uur in de koelkast ook al erg lekker aangezien deze dan nog vrij zacht is.
Als je niet van mierzoet eten houdt (want dat is deze cheesecake wel), voeg dan iets minder suiker toe

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 29-07-2016

Wat een lekker taartje blijft dit toch!! We smullen er elke keer weer van. Maak de bodem van bastognekoeken, vinden we net iets aparter en lekkerder. groetjes Lammy

Lammy1954 avatar
Lammy1954 27-12-2013

Een heerlijk recept, heb het al een aantal keren gemaakt! Ook gisteren was het weer een groot succes als afsluiter van het diner.

astrid033 avatar
astrid033 09-11-2012

Tigrish, ik zou de taart iets langer in de oven laten bakken, zo`n 40-50 minuten. Dan moet de vulling goed gaar zijn.

Tigrish avatar
Tigrish 09-11-2012

De cheesecake was na een hele nacht in de koelkast nogsteeds zacht/puddingachtig. Wat heb ik fout gedaan?

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-06-2012

Lekker hoor. ook ik heb minder suiker gebruikt, n.l. 90 gram. was echt genoeg en ik heb ook op het laatst niet de rest chocola gesmolten om eroverheen te doen. vond ik echt te veel van het goede. i.p.v. cranberry heb ik diepvries blauwe bessen gebruikt. heerlijk receptje. groetjes ruth

connywm avatar
connywm 07-06-2012

Superlekker!!Ik heb inderdaad iets minder suiker gebruikt, geen vruchten er in gedaan maar een lekkere mango-compote erbij geserveerd. Lekker toetje, zonder enige twijfel!

orphan avatar
orphan 31-05-2011

Dit is echt on-ge-lo-fe-lijk lekker!!! Heb wel alle ingredieneten flink omhoog gegooit en ipv biscuit een pak Bastogne koek gebruikt. Aanrader om deze te maken!

940gl avatar
940gl 25-03-2011

Heerlijke taart! mjam mjam

adeline43 avatar
adeline43 15-03-2011

ik neem je recept graag mee,het ziet er lekker uit.Groetjes, Adeline

ingewieringa avatar
ingewieringa 12-03-2011

Oei wat lekker ziet het plaatje eruit,,,ga ik komende week eens maken; een leuk recept, dank je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten