cheesecake met witte chocolade en cranberry

  • Banket
  • 30-60 min.
  • cheesecake met witte chocolade en cranberry

    Cheesecake met witte chocolade en cranberry

    Cheesecake met witte chocolade en cranberry

Heerlijke zoete cheescake!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

  • muffinvorm (6x 180 ml) óf springvorm 22 cm
  • bakpapier
  • pan
  • elektrische mixer

Voorbereiding


  • Oven voorverwarmen op 150 C (of 130 C hete lucht)
  • Muffinvormpjes of springvorm onderin bekleden met bakpapier
  • Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:


  • Biscuit verkruimelen
  • Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
  • Biscuit toevoegen en goed doorroeren
  • Biscuit verdelen over vorm(pjes) en goed aandrukken
  • Vorm(pjes) 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:

  • slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
  • blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten.
  • vuur uitzetten en mengsel af laten koelen

  • roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom met de
    elektrische mixer mixen totdat je een glad mengsel hebt
  • afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
  • vulling over vorm(pjes) verdelen
  • cranberries (of frambozen) over de vorm(pjes) verdelen
  • 30 minuten bakken in de oven
  • cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
  • afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
  • overgebleven witte chocolade smelten en over cheesecake verdelen

Eet smakelijk! ^O^

Bron

uit "The Australian Women's Weekly"

Serveertip

Wij vonden de cheesecake na een uur in de koelkast ook al erg lekker aangezien deze dan nog vrij zacht is.
Als je niet van mierzoet eten houdt (want dat is deze cheesecake wel), voeg dan iets minder suiker toe

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ilsevandenberg avatar
ilsevandenberg

Doorsturen

Home Recepten