1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Chocolade cake
  6. cheesecake met witte chocolade en cranberry

cheesecake met witte chocolade en cranberry

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2007

Ingrediënten 6 personen



  • 100 gr biscuit
  • 50 gr boter
  • 150 gr bevroren cranberries (frambozen kan ook!)

    Vulling:
  • 60 ml slagroom
  • 180 gr witte chocolade, fijn gehakt
  • 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
  • 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil
  • 110 gr kristalsuiker
  • 1 ei


Verder heb je nodig



  • muffinvorm (6x 180 ml) óf springvorm 22 cm
  • bakpapier
  • pan
  • elektrische mixer


Cheese cake met witte chocolade

nog in de springvorm

nog in de springvorm
cheesecake met witte chocolade en cranberry
cheesecake met witte chocolade en cranberry
cheesecake met witte chocolade en cranberry
cheesecake met witte chocolade en cranberry

Heerlijke zoete cheescake!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


  • Oven voorverwarmen op 150 °C (of 130 °C hete lucht)
  • Muffinvormpjes of springvorm onderin bekleden met bakpapier
  • Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:


  • Biscuit verkruimelen
  • Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
  • Biscuit toevoegen en goed doorroeren
  • Biscuit verdelen over vorm(pjes) en goed aandrukken
  • Vorm(pjes) 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:

  • slagroom en 130 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
  • blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten.
  • vuur uitzetten en mengsel af laten koelen

  • roomkaas, sinaasappelschil, suiker en ei in een kom met de
    elektrische mixer mixen totdat je een glad mengsel hebt
  • afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
  • vulling over vorm(pjes) verdelen
  • cranberries (of frambozen) over de vorm(pjes) verdelen
  • 30 minuten bakken in de oven
  • cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
  • afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
  • overgebleven witte chocolade smelten en over cheesecake verdelen

Eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Wij vonden de cheesecake na een uur in de koelkast ook al erg lekker aangezien deze dan nog vrij zacht is.
Als je niet van mierzoet eten houdt (want dat is deze cheesecake wel), voeg dan iets minder suiker toe

Bron

Uit "The Australian Women's Weekly"



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg


Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ilsevandenberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top