1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2007

Ingrediënten 4 personen


200 gr pure chocolade
3 eierdooiers
2,5dl slagroom
25 gram witte basterdsuiker
rasp van 1 sinaasappel
sap van 1 sinasappel
cointreau


Verder heb je nodig


Mengkom
Coupes


Simpel en snel Mousse au Chocolat

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sinasappel raspen en sap persen / eieren splitsen

Bereidingswijze

Verwarm de room met de suiker tot tegen kookpunt. Haal van het vuur roer er de eidooiers door, brokkel de chocolade al roerende in de room. Voeg de sinaasappelrasp en sap toe. Voeg druppelsgewijs (naar smaak) de cointreau toe.

Schep de mousse in coupes en laat ze, minstens 1 uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Amarene kers op top!
Liefde gaat door de maag

Bron

Gevraagd en gekregen in restaurant (Frankrijk)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top