Rodekoolsalade

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-11-2007
  • Rodekoolsalade

    Rodekoolsalade

    Rodekoolsalade

Een winters saladerecept

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1/2 rode kool
2 eetlepels rode wijnazijn
200 gr bacon in plakjes
1 eetlepel azijn naar keuze
1 theelepel mosterd
1 dl olie
zout en peper
1 zakje knoflookcroutons
1 krop sla
100 g Rocquefort
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een keukenmachine

Voorbereiding

Snijd de rode kool in fijne reepjes met de keukenmachine met fijne snijdplaat.

Bereidingswijze

Breng de rode wijnazijn aan de kook en roer deze door de rode kool. De kool wordt nu felrood!
Bak de bacon uit op een laag vuurtje,laat het uitlekken maar vang het vet op.
Maak een vinaigrette door de eetlepel azijn, de mosterd,het spekvet en de olie door elkaar te kloppen. Breng op smaak met peper en zout en meng de vinaigrette door de rode kool.

Bron

Koken als Cas

Serveertip

Leg wat slablaadjes op een bord met daarop de plakjes bacon en de rode kool. Bestrooi met de croutons en kruimel met een vork de Rocquefort erover.
Serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten