1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rode Poon Op Z'N Italiaans

Rode Poon Op Z'N Italiaans

Door: andrea

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-03-1999

Ingrediënten 4 personen


4 rodeponen a 250gr.; 3 eetl. olijfolie;1 kleingesneden ui;2 uitgeperste teentjes knoflook;1 eetl.fijngehakte peterselie; 1 1/2 dl droge witte wijn; 4 ontvelde in stukjes gesneden tomaten; 3 fijngehakte ansjovisfilets;zout; 1 eetl. kappertjes;1 eetl.citroensap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de poon en dep droog met keukenpapier.Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en peterselie gedurende 3 min.Voeg de wijn, tomaten en ansjovis toe en breng het geheel aan de kook. Doe de vis in de saus en laat deze in ca. 15 min. gaar worden. Neem vis uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal. Maak de saus op smaak af met zout en roer de kappertjes en het citroensap erdoor. Schenk de saus over de vis en serveer onmiddelijk.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en een gemengde salade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top