Boerenkoolschotel
- Nederlands, Ovenschotel
- 30-60 min.
Meiden/Mannen JEEEEEEHHHH. het is weer boerenkooltijd. Jammie jammie, heerlijk genieten van deze heerlijke ovenschotel!!
Ingrediënten
800 gram aardappelen; zout en peper; 2 dl .hete melk(of iets meer tot de puree smeuig is); 250 gr. geraspte kaas; 3 el. boter; 600 gram gesneden en gewassen boerenkool; 1 dl. slagroom; 1 dl.kippenbouillon; 500 gram gehakt; 2 tl. kerrieBenodigdheden
Grote ovenschaal.: Pan; koekepan of wokVoorbereiding
oven voorverwarmen op 200 graden C.
Bereidingswijze
Aardappels schillen en gaarkoken in ongeveer 20 min. Aardappelen fijnstampen met melk, 100 gr. kaas; 1 el. boter, zout en peper. 2 eetlepels boter verhitten en de boerenkool 5 min. roerbakken. Slagroom en bouillon erdoor roeren en 10 min. laten stoven. Bak het gehakt rul en voeg kerrie, zout en peper toe. Doe alles in de oven schaal. Eerst de boerenkool, daarop het gehakt en dan de puree. strooi dan de rest van de kaas (150 gr.) erover tot alles goed bedekt is. Zet de ovenschaal 30 min. in de oven.
Bron
www.snelklaar.nl