1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Spinaziepannenkoeken met zalm

Spinaziepannenkoeken met zalm

Door: defrens

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-11-2007

Ingrediënten 4 personen


200 g bloem
2 eieren
450 ml melk
5 eetlepels olie
1 teentje knoflook fijngesneden
1 ui fijngesneden
1 zak spinazie vers (300 g)
1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g)
2 eetlepels verse dille (zakje a 15 g) gesneden
4 eetlepels crème fraîche


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie, staafmixer of keukenmachine

Spinaziepannenkoeken met zalm
Spinaziepannenkoeken met zalm

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de bloem, de eieren, de melk en 1/4 theelepel zout in een grote kom tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin op zacht vuur de knoflook en de ui tot ze glazig zien. Schep de spinazie door het uien-knoflookmengsel. Roer het spinazie-mengsel door het pannenkoekenbeslag en pureer het met de staafmixer of in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin op matig tot hoog vuur een pannenkoek. Herhaal dit drie keer. Houd de al gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie. Leg de pannenkoeken open op het aanrecht, verdeel de zalmsnippers en de dille erover en breng op smaak met zout en peper. Leg de pannenkoeken op borden en vouw ze op. Schep de crème fraîche op de borden en serveer direct.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie
energie 580 kCal - eiwit 26 g
vet 34 g - koolhydraten 43 g

Bron

Allerhande 09 2007



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top