Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen
- Internationaal, Ovenschotel
- 20-30 min.
Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.
Ingrediënten 4 personen
4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram400 gram sperziebonen
25o gram champignons
3 tomaten
2 flinke eetlepels pijnboompitten
2 teentjes knoflook
bloem
peper en zout
150 gram zachte geitenkaas (zonder korst)
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
200 ml crème fraîche
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 555,24 kcal |
Koolhydraten | 17,09 g |
Eiwitten | 40,01 g |
Vetten | 34,88 g |
Benodigdheden
ovenschaal
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon.Kook ze beetgaar in water met zout. Maak de champignons schoon en snij deze in vieren.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten.
Pel en snipper de knoflook.
Verkruimel de geitenkaas.
Snij de visfilets elk in 4 stukken. Wrijf de vis in met peper en zout en bestrooi met bloem.
Bereidingswijze
Verhit de olie en bak de vis rondom snel bruin. Haal de vis uit de pan. Bak in het overgebleven vet de champignons snel rondom bruin. Bak de knoflook en de tomaten even mee. Kruiden met peper en zout. Bieslook erdoor roeren.
Verwarm de crème fraîche. Roer de mosterd, honing en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Meng de sperziebonen met de pijnboompitten, champignons en de tomaten. Doe deze in de ovenschaal. Leg hierop de stukken tilapiafilet. Giet de geitenkaassaus erover. Zet de schaal plm. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. tot alles een goudbruine kleur heeft gekregen.
Bron
Aangepast recept van Marianneoud
Serveertip
Lekker met aardappelpuree.