Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2007
  • Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

    Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

    Ovenschotel met tilapiafilet en sperziebonen

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram
400 gram sperziebonen
25o gram champignons
3 tomaten
2 flinke eetlepels pijnboompitten
2 teentjes knoflook
bloem
peper en zout
150 gram zachte geitenkaas (zonder korst)
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
200 ml crème fraîche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon.Kook ze beetgaar in water met zout. Maak de champignons schoon en snij deze in vieren.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes. Snij de tomaten in kleine stukjes.
Rooster de pijnboompitten.
Pel en snipper de knoflook.
Verkruimel de geitenkaas.
Snij de visfilets elk in 4 stukken. Wrijf de vis in met peper en zout en bestrooi met bloem.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de vis rondom snel bruin. Haal de vis uit de pan. Bak in het overgebleven vet de champignons snel rondom bruin. Bak de knoflook en de tomaten even mee. Kruiden met peper en zout. Bieslook erdoor roeren.
Verwarm de crème fraîche. Roer de mosterd, honing en de verkruimelde geitenkaas erdoor.
Meng de sperziebonen met de pijnboompitten, champignons en de tomaten. Doe deze in de ovenschaal. Leg hierop de stukken tilapiafilet. Giet de geitenkaassaus erover. Zet de schaal plm. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. tot alles een goudbruine kleur heeft gekregen.

Bron

Aangepast recept van Marianneoud

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-09-2017

Dat is nog eens leuk om te horen Bugblatter. Zo hoor ik het graag. Groet, Petra

Bugblatter avatar
Bugblatter 06-09-2017

Zojuist gegeten, en fantastisch lekker! Ging natuurlijk al mis bij het inkopen: Visboer smeerde me een ons vis teveel aan en daar heb ik het recept maar een beetje op aangepast. Ik vond dat er wel erg veel ingrediënten in moesten maar je proeft werkelijk alles terug in het eindresultaat. Met 3 grote eters heerlijk van gegeten maar ik heb er geen puree o.i.d. bij gedaan, alleen de schotel.

pwiggers avatar
pwiggers 05-09-2017

Bugblatter het is inderdaad 600 gram vis in het totaal. Maar je mag gerust minder nemen. Geen probleem in dit recept.

Bugblatter avatar
Bugblatter 05-09-2017

Deze is morgen aan de beurt :-) Misschien een domme vraag: Is het 600 gram vis in totaal? Het lijkt me vrij veel?

pwiggers avatar
pwiggers 15-08-2016

Dubbelkreeftje wat leuk om te horen dat de ovenschotel zo lekker was. Dank je wel.

pwiggers avatar
pwiggers 15-08-2016

Bedankt voor het meenemen Caro. Een bijzonder lekkere ovenschotel.

caroca avatar
caroca 12-08-2016

Deze neem ik van je mee, bedankt voor het delen! Groetjes Caro

dubbelkreeftje avatar
dubbelkreeftje 12-08-2016

Vorige week klaar gemaakt. Iedereen vond het heerlijk. In het begin dacht ik, wat een combinatie...geitenkaas en tilapiafilet. Maar het is een toppertje.

mAnita3 avatar
mAnita3 06-11-2014

We hebben t vanavond gegeten....helemaal goedgekeurd door iedereen, dus hier is t een blijver

DeboraD avatar
DeboraD 19-11-2013

Hallo Petra, Dank voor het delen van dit heerlijke recept. We hebben het al een aantal keren op tafel gehad en met succes. Voor de kids heb ik de geitenkaas vervangen door roomkaas. Groetjes, Debora

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten